Nepmails van de Rabobank

De Rabobank zal u nooit via mail om enige gegevens vragen, mail van de Rabobank kunt u lezen nadat u bent ingelogd met uw reader of Rabo Scanner bij https://rabobank.nl

Rabobank stuurt tot aan oktober 2015 wekelijks  125.000 klanten een Rabo Scanner. Dit is het nieuwe apparaatje om mee te internetbankieren.
Criminelen grijpen de komst van de scanner aan om nepmails te versturen.

Met de nepmails proberen criminelen klanten van Rabobank bezorgd te maken. Via allerlei teksten worden klanten aangespoord tot het klikken op een link in het mailbericht. Die link leidt naar een nagemaakte site van de bank.
Wie daarop inlogt, verstrekt zijn gegevens aan de criminelen.

Lastig te herkennen
De valse mails lijken sprekend op echte mails van de bank. Het kan lastig zijn de nepmails te herkennen.
Rabobank heeft een document opgesteld met voorbeelden van de nagemaakte berichten.

Voorbeelden
In het document staan voorbeelden van eerdere nepmails. Gebruik die voorbeelden om u te wapenen tegen de acties van criminelen. Klik nooit op links in mailtjes die van financiële instellingen lijken te komen. En als u wordt opgebeld door iemand van de bank die zegt dat er problemen zijn met de beveiliging, of dat u moet inloggen, verbreek dan de verbinding.
Neem bij twijfel contact op met het bankkantoor.

Valse Rabo-mail ontvangen?
Hebt u een valse e-mail ontvangen met als afzender de Rabobank? Op de website van de Rabobank staat het e-mailadres waar u de e-mail heen kunt sturen om de Rabobank te waarschuwen.
Ook staat er wat u moet doen als u per ongeluk toch op de mail bent ingegaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat uw reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.